Bilen på Luntmakargatan: Diskrepanser i Palmeutredningen

Strax innan och när Palme skjuts står Sigge Cedergrens bil blockerad vid slutet av Luntmakargatan. Cedergren påtalar i förhör det irriterande i att så fort hans chaufför försöker köra ner på gatan mot hans hem längre norrut, så svänger en Volvo ut och blockerar vägen.

När man efteråt frågar polisen om denna bil så påstås det att bilen är identifierad och att detta hände långt efteråt. Kanske upp till en halvtimme efter skotten.

Ingen har ifrågasatt Cedergrens tidsangivelser för händelsen. Cedergren själv säjer också i förhören att han hörde skotten på Sveavägen. Att han kan ha hört skotten är rätt sannolikt. Och heller inte testat och motbevisat av polisen.

Alltså kan man tills vidare placera Cedergren vid denna korsning mellan 23.15 och 23.22. Från detta kan man fastslå att polisen endera ljuger/falsifierar bevis eller att det fanns två förare av två bilar vid denna vägsnutt, som uppfört sig exakt likadant under en tidsrymd av mindre än 30 minuter och att polisen nöjt sig med att identifiera den senare och skitit i den första p g a ren inkompetens. Troligt? Nääää.

Annonser

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Bilen på Luntmakargatan: Diskrepanser i Palmeutredningen”

  1. kloktok Says:

    Nä, inte är det troligt att så många poliser var så pass inkompetenta…

    • tomasblblom Says:

      Nää..Man litar på Cedergrens senare förhörsutsagor om Christer( efter typ 40 förhör) men ogillar hans spontana utsagor om iakttagelser i direkt anslutning till skotten. Om Cedergrens utsaga stämmer med verkligheten så är det högst troligt att den Volvon fraktade bort skytten från Tunnelgatan.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: